eukokarda Mi a fasírtot csináltok? Hívom az óvónénit! Lesz ugye ez a tüntetés. Amely – a lassan hagyományossá vált módon – pártfüggetlen. Csak éppen az egyik párt vezetője azt mondta a szimpatizánsainak, hogy a rendezvényre vigyenek pártjelképeket. Amire nagyon sokan nagyon idegesek lettek. Ami miatt mások nagyon idegesek lettek. És már mindenki vérig sértett mindenkit, jóval a tüntetés kezdete előtt. Amivel úgy tűnik máris sikerült elriasztani a résztvevők több mint tizedét.

Sikerült már átgondolni, hogy ez kinek jó?

  • Azoknak, akik egyetértenek a tüntetés céljaival? Nem hiszem hogy egy csomó ember elriasztása jó ötlet.
  • A DK szimpatizánsainak? Nem hiszem hogy ez az elefánt a porcelánboltban további szimpatizánsokat vonzana. Sőt.
  • A DK vezetőinek? Na ez már egy kicsit összetettebb kérdés, de most azért sem térek ki rá, mert lényegtelen.
  • A Fidesz-kormánynak? Minden bizonnyal. Kisebb tüntetés, amin az ellenfeleik a belviszállyal vannak elfoglalva. Megfizethetetlen.

Akkor lássuk, hogy kinek mi lenne a legjobb stratégia ebben a szituációban:

  • Azoknak, akik egyetértenek a tüntetés céljaival: többé-kevésbé úgy csinálni, mintha nem is lennének pártjelvények a tüntetésen. Nagy mennyiségben kivinni a megszokott jelképeket: magyar és EU zászlót. Semmiképpen nem kezdeni vitát azokkal, akik pártjelvényeket vittek, de hátat fordítani nekik ér. A szónokok helyében én összesen max két alkalommal helyeznék el vicces és lekicsinylő célzást a pártlogókra.
  • A DK szimpatizánsoknak: elgondolkodni azon, hogy mekkora különbség van aközött, hogy megkérnek hogy ha eljössz a buliba, akkor ne pisálj bele a medencébe a trambulinról, és aközött hogy megtiltják hogy eljöjjél a buliba.