eukokarda Elnézést kérek azoktól, akik szerint egy volt parlamenti képviselőről nem kellene írnom. Számomra Imi bácsi ezzel a tettével kiírta magát a pártpolitikusok közül, ezért merem megtenni mégis.

Tovább…

share

Toma története:

Beszélgettem konzervatív szavazo ismerossel, aki azt mondta, hogy szerinte nincs alternatíva, pl nézzem meg, hogy Budapest amiota Fidesz van, hogy fejlődik. Erre igényeltem meg a közadatokat, hogy 2014 óta az EU mennyi lóvét adott Budapestnek, és mi mennyivel szálltunk be. Ezután megmutattam az ismerősnek, aki ugy tűnik, ezen elgondolkodott. Felvetette, hogy nézzuk meg 2014 előtt is. Most erre (is) várunk.

Tovább…

penguins Ismerős az érzés, ugye? Valaki elkezd hülyeségeket beszélni, mások nem értenek vele egyet, megint mások pedig helyeselnek. Riasztó mi? Sőt, van akit konkrétan el is riaszt. Pedig nem kellene. A demokrácia ugyanis pontosan így működik.

Bolondítóan bonyolult készülék volt; ez volt az egyik oka annak, hogy kellemesen kézhezálló műanyag dobozára a következő szavakat nyomtatták barátian nagy betűkkel: NE ESS PÁNIKBA!

(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)

Az igazi demokratikus döntéshozatalhoz szükség van arra, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Az is, aki hülyeségeket beszél. Ebből következik az, hogy először kisebb csoportokban kell megbeszélnünk a dolgokat, a nagyobb közösség elé pedig jól kicsiszolt dolgokkal kell kilépni. Szeretném egy cikksorozatban, egy működő példán megmutatni nektek, hogy hogyan lehet ezt jól csinálni. Van ugyanis egy csoport a 42-ben, amelyben komoly műhelymunka indult el, és amelynek a működéséből szerintem sokat lehet tanulni. Erről szeretnék beszélni a következő cikkben.

szellembicikli Arra gondoltam, hogy rakjuk össze közösen ezt az aktivista szerszámosládát. Tudod, azt az eszköztárat, amikez nyúlhatunk akkor amikor az érdekeinket erőszakmentes eszközökkel szeretnénk megvédeni. Amit pl. arra fogunk használni, hogy véghezvigyük a rendszerváltást. Aminek 198 szerszámát itt felsorolják.

Egy sorozatra gondoltam, amit közösen írunk. Te elmondod a sztoridat arról, hogy hogyan alkalmaztad ezt vagy azt az eszközt, vagy hogyan láttad azt mások által alkalmazni.  Én pedig. megpróbálom mellé tenni a további gyakorlati és elméleti tudnivalókat. Kommentelj ez alá a cikk alá, vagy írj ide: mag@magwas.rulez.org  Aztán ha megvan a szerszámosláda, mi változtajuk gyíkká őket közösen.